Biológia és kémia felkészítő foglalkozások

Évek óta növekvő igény a középiskolai felvételi felkészítés biológiából, melyre – tavaly óta – a Minerva keretein belül is lehetőséget kínálunk.
Markó Dóra tanárnő heti rendszerességű foglalkozásain mind a felvételi, mind pedig a közép- illetve emelt szintű érettségire való felkészítés jó kezekben van. Aki pedig kémiából tervez érettségizni, akár közép- vagy emelt szinten, szintén bátran fordulhat hozzá. A foglalkozások kis csoportos rendszerben (maximum 6 fő) folynak.

HELYSZÍN: Veszprém, Minerva-ház


Biológia felvételi felkészítő foglalkozás

A felkészítő biológia vagy természettudományi tagozatos gimnáziumba jelentkező 8. osztályos tanulók számára indul. A foglalkozásokon közösen összeállított tanulási terv alapján ismételjük át a témaköröket. A tájékozottságot és a logikai összefüggések felismerését fejlesztő feladatlapokat oldunk meg, valamint a szóbelire felkészítő helyzetgyakorlatokat végzünk.

A felkészítő foglalkozások időpontja: hétfő 16:00 – 16:50


Biológia emelt szintű érettségire felkészítő foglalkozás

A biológia érettségi emelt szinten komoly felkészülést igényel a diákoktól. A vizsgán nem csak tárgyi tudást, hanem többek között biológiai jelenségek, kísérletek és problémák felismerését, értelmezésének képességét, adatok, grafikonok elemzését várják el a vizsgázótól. A foglalkozásokon kiemelten foglalkozunk ilyen feladatok megoldásával. Emellett mintatételek elemzésével, átbeszélésével a szóbeli vizsgára is készülünk.

A felkészítő foglalkozások időpontja: szerda 16:00 – 16:50


Kémia emelt szintű érettségire felkészítő foglalkozás

A kémia emelt szintű érettségi nagy kihívás elé állítja a vizsgázókat. A felkészítő foglalkozásokon nagy hangsúlyt fektetünk többek között a számítási feladatok, az elemző, anyagok összehasonlítását igénylő feladatok, esettanulmányok gyakorlására, valamint a szóbeli vizsga kísérleteinek elemző feldolgozására.

A felkészítő foglalkozások időpontja: szerda 17:00 – 17:50


Jelentkezés és további információ e-mailben: marko.dora[kukac]min-ta [dot] hu

A személyes adatok adatkezelője: Markó Dóra
Adatkezelési tájékoztatója: https://www.min-ta.hu/adatvedelem/marko_dora