Alapítványi Estek - előadás

KÜTYÜNEMZEDÉK!? Na, akkor Beszéljünk?!

Beszélgetésre várunk tizenéveseket és szülőket, nagyszülőket és mindenkit, akit érdekel és van véleménye.
Hol lehet az igazság a felnövekvő nemzedék kütyühasználata kapcsán? Tényleg függők, vagy valójában csak felkészülnek és jól használnak egy szülők által még ismeretlen új teret? Tényleg eltűnnek az offline kapcsolataik, vagy épp ellenkezőleg valójában kibővítik azt? Tényleg akkora probléma, ha televízió helyett ők a telefonjukon néznek videókat? Nehezen elképzelhető, hogy az általánosan elfogadottól felfoghatatlanul eltérő világ lehet élhető, biztonságos és boldog? Lehet mindez csak a felkészültségen múlik.

A TEDxDanubián minden idők egyik legsikeresebb előadását tartó online tinimagazin, Az Év Honlapja díjjal is elismert kidsnews.hu szerkesztőségének néhány tagja arra vállalkozott, hogy előadásával elindítson egy párbeszédet a generációk között. Ezek a fiatalok nyitottak és kezdeményezők. Megmutatják hogyan látják ők belülről saját magukat, vagyis a kütyünemzedéket, miközben a szerkesztőség felnőtt tagja arról beszélt, hogyan látja ő mindezt gyakorló szülőként, illetve egy főként gyerekek által működtettet online újság vezetőjeként.

Most a meghívtuk őket, hogy május 10-én 18 órai kezdettel ezt a párbeszédet folytathassuk onnan, ahol ők a TEDxDanubián befejezték. Beszéljünk a generációs GAP-ről, a digitális világról, a szülői minták szerepéről és persze a kütyük által alakított új világról. A fejlődés megállíthatatlan, azt viszont, hogy mihez kezdünk vele mi döntjük el.

Helye: Veszprém, Minerva-ház nagyterem
Ideje: 2019. május 10. 18 óra
Regisztráció: minerva[kukac]min-ta [dot] hu
Támogatói érték: 1000 Ft