Matematika a művészetben

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok, Érdeklődők!

Zongor Klára vizuális mesterpedagógus (az Art-i-csóka Tehetséggondozó Műhely vezetője) és Schumacher Dániel ipari formatervező kollégánk alkotó foglalkozássorozatot tervez „Matematika a művészetben” címmel.

A foglalkozássorozat során a matematika, azon belül is a geometria képző- és alkalmazott művészetre gyakorolt hatásával foglalkozunk. A program során fejlődik a tanulók kreativitása, kritikus gondolkodása, művészi látásmódja, SŐT a geometriához oly fontos precizitás, pontosság és műszaki érzék is javulni fog.

A foglalkozások végére a gyerekek képesek lesznek kreatív módon viszonyulni a feladatokhoz, kihozni magukból a bennük rejlő fantáziát. A feladatokat úgy állítottuk össze, hogy a tervező és a művészi feladatok egyensúlyba legyenek egymással.

A kurzus alapja a kreativitás, amely azt mutatja meg, hogy egy adott ember mennyire tud elvonatkoztatni egy adott helyzet megoldása során, mennyire tud egymástól távol lévő összefüggéseket megtalálni. Egy ilyen kurzus segít a résztvevők ezen képességet fejleszteni különféle, a vizualitást alapul vevő feladat során.

A program nem titkolt célja egyfajta pályaorientáció is, a művészi és matematikai látás- és gondolkodásmód rendkívül fontos mind a műszaki, mind a művészeti pályákon (pl.: építész, építőmérnök, formatervező, stb).

Milyen időpontokban lesznek a foglalkozások?
  • Minden második szombat délelőtt 10:00-12:00 óra között.
Kinek szól?
  • Várunk mindenkit 3. osztályos kortól, aki szeretné próbára tenni a kreativitását és fejleszteni tudását!
Mivel várunk?
  • Minden alkalommal újabb és újabb feladatokkal, melyek megoldása csak rajtad és a kreativitásodon múlik. Megismerkedhetsz olyan technikákkal és alkotói folyamatokkal, melyeket lehet, hogy már ismersz, de nem pont ilyen formában használtad eddig.
Mikor lesz az első foglalkozás?
  •  2024. február 24-én.
Hol lesz?
  • Veszprémben a Minerva-házban, a Kereszt utca 7. szám alatt.
Mennyibe kerül?
  • Az foglalkozások ára: 40.000 Ft / 7 alkalom. Egy alkalom 2 óra. (A foglalkozások egymásra épülnek.)
Hogyan lehet jelentkezni?
  • Az alábbi gombra kattintva online, egy megnyíló űrlap kitöltésével:
Jelentkezési határidő:
  •  2024. február 18. (vasárnap) éjfél

A kurzus minimum 10 fő jelentkezése mellett indul, és maximum 20 fő tud részt venni!